Categorie ⟩ Nieuws uit de groepen

Welkom! Leuk dat dat u komt kijken op de pagina van groep 2.

In onze groep hoort iedereen erbij! We proberen, als beide kleutergroepen, veel samen te werken. Daarnaast staan we natuurlijk ook stil bij het individuele kind.
Voorop staat dat wij  het belangrijk vinden dat de kinderen zich veilig voelen bij ons op school en in de klas. Daarnaast hopen we dat de kinderen met veel plezier naar school gaan.

Elke maandag, woensdag en vrijdagmorgen starten we in de kring. Hier gaan we zingen met elkaar en luisteren we naar een bijbelverhaal. Op de dinsdag en donderdagmorgen starten we eerst aan de tafel om hier fijn met materiaal aan de gang te gaan. Daarna gaan we in de kring.

Tijdens de werkles maken wij gebruik van het planbord. In groep 2 maken de kinderen elke week 3 werkjes. Dit kan een werkje zijn gericht op de creativiteit, rekenen, schrijven of taal. De kinderen die geen werkje maken, mogen spelen in de hoeken.

Kinderen leren veel van spelen naast elkaar en met elkaar!!

Daarom vinden wij het belangrijk dat de kinderen, naast het spelen en werken binnen, ook buiten heerlijk hun gang kunnen gaan. We hebben een schuur vol met speelgoed, waar de kinderen veel mee spelen. Naast het buiten spelen hebben we 2 keer per week gym in het speellokaal.

Verder besteden we in de kring tijd aan muziek, engels, schrijven, wereldoriëntatie en wat er maar leeft bij de kinderen in de groep.

Zo proberen we een plek te zijn waar uw kind er mag zijn  en waar we van en met elkaar leren. Een groep waar we plezier met elkaar hebben!
We zien uit naar een gezellig schooljaar met de kinderen en met de ouders.

CBS PRINS WILLEM-ALEXANDER