CBS PWA neemt afscheid van juf

12-01-2022

CBS Prins Willem-Alexander neemt afscheid van juf Joke 

CBS Prins Willem-Alexander heeft woensdag 12 januari op feestelijke wijze afscheid genomen van juf Joke van der Kolk. Na meer dan veertig jaar in het onderwijs zwaait Joke af om van haar welverdiende pensioen te gaan genieten. 

Om kwart voor negen verscheen juf Joke met haar man Bert op het plein, waar zij werd verwelkomd door een erehaag van kinderen en collega’s. Met een toespraak van meester Hilbert en twee prachtige liederen, speciaal voor deze gelegenheid geschreven, werd de ochtend feestelijk afgetrapt. 

Nadat op het plein de rust was wedergekeerd mocht juf Joke een laatste ronde maken langs alle klassen, te beginnen in groep 1. Een samenzijn met de hele school in het speellokaal zat er door de huidige coronamaatregelen helaas niet in, maar dit ‘Sinterklaasprotocol’ was een meer dan mooi alternatief. Twintig minuten was iedere klas gegeven om afscheid te nemen van hun geliefde juf door middel van spelletjes, een dansje, een quiz, gewoon een gezellig praatje en, niet onbelangrijk, een cadeautje namens de kinderen en collega’s. 

Na schooltijd was het tijd voor de ouders om Joke, die de laatste tien jaar bij de PWA als intern begeleider (IB’er) werkte, vaarwel te zeggen. Veel ouders maakten van de gelegenheid gebruik om in een soort ´walk thru´ afscheid van haar te nemen en haar het beste te wensen voor de toekomst. 

Tot slot was het tijd voor de collega’s om met een coronaproof ‘feestje’ tijdens de lunch afscheid te nemen van Joke, die overduidelijk van de eerste tot de laatste minuut had genoten. “Het was een geweldige dag die is omgevlogen. Super om te zien hoe creatief alle klassen iets hadden bedacht zo in coronatijd. Ik ga het zeker missen, maar ik kijk ook uit naar wat het leven nu zal brengen.”  

Nieuws ⟩ archief

CONTACT
CBS PRINS WILLEM-ALEXANDER